Mariannelunds folkhögskola söker folkhögskolelärare till Allmän kurs

Beskrivning av Mariannelunds folkhögskola och Allmän kurs

Mariannelunds folkhögskola ligger i Mariannelund i Småland. Skolan har cirka 100 deltagare som går på olika bibelkurser, allmän kurs och etableringskurs. Vi är en internatskola med 79 bäddar som serverar mat alla dagar i veckan. På våra externa kurser i Linköping, Göteborg och Oskarshamn studerar cirka 90 deltagare.

Allmän kurs hos oss motsvarar i huvudsak gymnasieskolans samhällsprogram. Vi tror att utgångspunkten för lärande och utveckling är ett möte mellan människor i en trygg miljö. Vi använder oss av olika arbetssätt. Därför är det viktigt att våra deltagare redan från början får testa olika metoder, för att komma underfund med just sitt eget sätt att lära.

Vad vi söker

Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att variera din undervisning så att den passar de deltagarna du jobbar med. Du kommer att arbeta både i helklass och med mindre grupper.

Vi söker en behörig lärare i samhällskunskap, historia, svenska som andraspråk och psykologi. Som lärare på Allmän kurs kommer du att ingå i ett arbetslag som arbetar ämnesintegrerat och upplevelseinriktat och som tillsammans ständigt utvecklar och förbättrar kursens innehåll och utförande.

Skolans huvudman är stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet så vi ser gärna att du har en kristen livsåskådning.

Kvalifikationer

Du har en utbildning som folkhögskollärare med ämnesbehörigheter i samhällskunskap, historia, svenska som andraspråk och psykologi. Du har arbetat några år inom detta arbetsfält.


Anställningsform: Tillsvidare anställning
Sysselsättningsgrad: 75-100 %
Tillträde: 10 Augusti 2017
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Upplysningar: Ann-Carine Eckerby, kursföreståndare Allmän kurs, tfn 070-221 68 25 eller Jan Nilsson, rektor Mariannelunds folkhögskola, tfn 0496-215 51
Facklig representant: Pierre Wandestam, 0496-215 50

Ansökan: Vi behandlar ansökningar fortlöpande men sista datum för ansökan är 27 april 2017. Skicka ett CV samt ett personligt brev till följande mailadress: jan@mariannelund.nu

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

*

captcha *