Lärare sökes till etableringskurs för nyanlända

Beskrivning av Mariannelunds folkhögskola

Mariannelunds folkhögskola ligger i Mariannelund i Småland. Skolan har cirka 100 deltagare som går på olika bibelkurser, allmän kurs och etableringskurs. Vi är en internatskola med 79 bäddar som serverar mat alla dagar i veckan. På våra externa kurser i Linköping, Göteborg och Oskarshamn studerar cirka 90 deltagare.

Etableringskursen är ett samarbete med Arbetsförmedlingen Eksjö. Den vänder sig till nysvenskar som har fått uppehållstillstånd. Kursen ska pågå i 26 veckor utan uppehåll och första kursdagen är planerad till 21 augusti 2017. Kursen ska innehålla studier i svenska språket och introduktion i vårt svenska samhälle. Studierna ska vara anpassade efter individens förutsättningar och behov och ska genomföras med folkhögskolans arbetssätt och metoder.  Praktikplatser eller möte med mentorer är ett kursmoment som återkommer varje vecka.

Kvalifikationer

Du har en utbildning som lärare med sva-kompetens eller motsvarande. Det är en merit om du har arbetat några år inom detta arbetsfält. Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att variera din undervisning så att den passar de deltagarna du jobbar med. Du ska vara självgående och kunna planera och genomföra undervisningen så att deltagarna utvecklas individuellt och i grupp.

Skolans huvudman är stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet och vi ser gärna att du har en kristen livsåskådning.


Anställningsform: Visstidsanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 14 Augusti 2017
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Placeringsort: Mariannelund

Upplysningar: Jan Nilsson, rektor Mariannelunds folkhögskola, tfn 0496-215 51
Facklig representant: Pierre Wandestam, 0496-215 50

Ansökan: Vi behandlar ansökningar fortlöpande men sista datum för ansökan är 30 maj 2017. Skicka ett CV samt ett personligt brev till följande mailadress: jan@mariannelund.nu

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

*

captcha *