Internatet

Mariannelunds folkhögskola har ett fräscht internat, där du som studerar har möjlighet att bo. Internatlivet är en viktig del av skolans idé. Här uppstår gemenskap mellan människor från hela Sverige. Många kan vittna om hur man på Mariannelunds folkhögskola fått vänner för livet, och ofta har gemenskapen på internatet varit avgörande.

Husen och rummen

Internatet består i huvudsak av två huslängor, som vardera omfattar tre hus. I varje hus finns 10 enkelrum med eget handfat, och gemensamma duschar och toaletter i korridoren. Varje hus delar också på ett gemensamt kök och flera sällskapsrum.

Utöver huslängorna finns också 8 dubbelrum i en vacker sekelskiftsvilla som är belägen alldeles intill det övriga internatet. Även här finns gemensamt kök och sällskapsrum.

Utrustning

Varje rum har säng med täcke, kudde och överkast, skrivbord, 1-2 stolar, bokhylla, garderob/byrå, lampor, anslagstavla, spegel och gardiner. Köken är välutrustade med porslin, husgeråd, vattenkokare och mikrovågsugn. Däremot kan man inte laga mat i internatsköken, men det finns ett fullt utrustat kök för bakning och matlagning i en närliggande byggnad. I varje internatsdel finns tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare/torkrum och strykjärn.

Förbrukningsmaterial som toalettpapper, rengöringsmedel, glödlampor, diskmedel m m ingår i din hyra, däremot inte tvättmedel.

Mat

För den som bor på skolan ingår mat sju dagar i veckan. Måndag till fredag serveras frukost, fika, lunch och kvällsmat. Lördag och söndag serveras frukost och lunch.

Kostnader

Kostnaden för mat och logi är för enkelrum 4.940 kr och för dubbelrum 4.440 kr för en fyraveckorsperiod.

I den summan ingår mat sju dagar i veckan. Måndag till fredag serveras frukost, fika, lunch och kvällsmat. Lördag och söndag serveras frukost och lunch. Avdrag för matkostnader görs för lovveckor. Kursdeltagare som inte bor på skolan betalar 1.200 kr/termin för vissa gemensamma arrangemang, tillgång till fritidslokaler och fika.

Vill du veta mer om internatet?

Välkommen att kontakta skolans expedition.

Spara

Spara